(DIY) Как да поправим счупена пудра

Случвало ли ви се е да имате съвсем малко останала пудра или сенки насъбрали се само в крайчетата на опаковката, които става трудно или почти невъзможно да доизползвате до край. Обикновено въртя четката по всевъзможни начини само и само да не изхвърлям така продукта, но накрая четката обира количество само в определени части, а не по цялата й повърхност и така нанасянето става неравномерно.
Друг сценарий е когато си взема чисто нова пудра/руж/сенки и при първото или второто ползване да я изпусна на земята и всичко да стане на парчета...познато, а? Предполагам, че на всеки се е случвало поне по веднъж, а на някои от нас и по няколко пъти.

След всичко описано до тук ми се е случвало да изхвърлям някои продукти, само защото стават трудни за използване.
От сега нататък, обаче вече няма да изхвърлям нищо и ще си доизползвам всичко до край благодарение на няколко трикчета, които научих наскоро.
За пример имам една пудра и един руж, които са почти свършили и мисля да ги поправя и да доизползвам всичкия останал продукт.




Първия вариант е да натрошите всичко от краищата с помощта например на лъжичка и да имате насипна пудра вместо компактна. Същото се отнася и за ружа, сенките и каквото друго се сетите.




Втория вариант е да ги превърнете отново в компактни и изисква малко повече време и обработка. Тук отново натрошавате продукта на ситно, така че да прилича на насипен, след което го разпределяте равномерно в кутийката и го заглаждате. Върху него изсипвате етилов алкохол, така че да получите нещо като кашичка и разбърквате, за да се уверите, че цялото количество се е намокрило. Колкото по-висок е процента на алкохола, толкова по-добре. Отново заглаждате пудрата, така че да няма неравности и мехурчета и оставате на въздух няколко часа. Когато видите, че пудрата е започнала да стяга може да попиете с гъба или салфетка, за да премахнете излишната влага и да предотвратите появата на мехурчета, след което оставяте на въздух да се доизсуши хубаво.





Накрая си имате нова компактна пудра/руж/сенки, които да ползвате!

Хареса ли ви идеята? Ще се радвам да я пробвате!

No comments