Stani Chef's Body Lotion and Body Scrab

Здравейте, момичета!
Днес както е и споменато в заглавието ще споделя впечатленията си за два продукта на марката Stani Chef's и всички плюсове и минуси, на които се натъкнах, докато ги използвах.

Stani Chef's е серия от продукти към козметика Христина, която е българска фирма.
Продуктите им са натурални и поне в моите два не видях наличие на парабени и съмнителни консерванти в състава.


Опаковката е стандартна, пластмасова и прозрачна, което я прави супер удобна, защото виждаш до къде си изразходвал лосиона и кога ще свърши. Помпичката също е удобна и позволява лесно нанасяне на продукта без да цапаш навсякъде.



Затваря се като самата помпа се завърти настрани и се чува характерното "щрак". За съжаление след първите няколко ползвания се развали и вече не се затваря по никакъв начин. Затова и пенсионирах лосиона на тоалетката, докато не го изхабя (явно не му е писано да ходи по разходки).



Състав:



Самия лосион ухае толкова приятно и уникално, че ти иде да го изядеш (най-вероятно оттам идва и името на тази серия). На няколко пъти приятеля ми посягаше към тубичката и се налагаше буквално да я изтръгна от ръцете му :)))
Супер лесен е за нанасяне и попива за секунди. Както твърдят от марката, кожата направо го "изяжда", което досега не ми се беше случвало!  Както се вижда и от снимките, заради голямата любов и привързаност към него (откакто започнах да го използвам спрях всякакви други лосиони) започна да свършва доста бързо, което е нормално като имам в предвид, че един лосион от 250мл ми свършва за около един-два месеца ежедневна употреба.

Та тези лосиони ги подкрепям с две ръце и два крака! Ако въобще успеете да се добрете до тях, но за това ще разкажа малко по-късно.

2. Вторият продукт от серията е скраб за тяло с къпини.



Опаковката е пластмасова кутийка и за мен е малко нестандартна (досега всичките ми скрабове са били в тубички). Под душа съм забелязала, че е малко по-трудно използването й особено когато съм с мокри ръце, но не е голям проблем.

Самите частици са много по-дребни и финни като правят ексфолиацията по-лека и подходяща за хора с чувствителна кожа.



Самият скраб има много леко оцветяване и както и лосиона мирише страхотно. Като консистенция е много по-воднист и трябва да работиш бързо с него, защото иначе се разтича преди да си свърши работата, да използваш по-голямо количество или пък да спреш душа, докато го нанесеш.
Друго нещо, което забелязах, докато го използвах е че ако се приложи върхо току що избръсната зона, се получава едно неприятно щипане , което трае докато не го премахнеш от кожата.

Като изключим това, количеството е доста голямо и стига за задоволителен период от време- в моя случай го използвам от около два месеца.

Мога да препоръчам скраба за:
-хора с чувствителна кожа, които искат по-лека ексфолиация
-хора, които не искат прекалено изсушаване на кожата
-хора, които не използват бръсненето като метод за епилация или поне избягват да използват скраба в този ден


И двата продукта са от по 250мл на цена от 7лв, което е супер!

Най-големият минус, който ме спира да си ги взема отново е трудната им достъпност.
Какво имам в предвид: като цяло тази козметика не е добре разпространена. Когато ходих до техен магазин специално, за да си взема нови лосиони от тази серия, той беше толкова зле зареден откъм продукти, че моята колекция е по-голяма от наличностите им. Консултантката не беше добре информирана кога е възможно да получат техни продукти отново, а аз нямам нерви и търпение да минавам през няколко дни, за да проверявам дали са доставили нови неща.
Вторият ми опит беше да си поръчам през сайта им и след като избрах продукти и бях готова да направя поръчка видях, че доставката до цялата страна без значение къде се намирате (да, какво като сте от централен софийски квартал) е 6лв., което е все пак колкото целия им лосион, който възнамерявах да поръчам.

Само за сравнение- доставка от Америка ми излиза 2$

Все пак ако някой е намерил начин да се сдобие с техни продукти ще се радвам да сподели в коментарите.
Хубав ден!

No comments