Essence Gel Nails

Не забравяйте да се включите в настоящия GIVEAWAY !

Винаги съм искала да се сдобия с дълготраен и бляскав маникюр, който стои убийствено на всякакъв вид нокти. Такъв маникюр, обаче се получава само с гел лак, който се слага по специален начин от маникюрист и едно такова посещение струва около 20 лв, които предпочитам да спестя.
Бях се отказала докато Essence не пуснаха на пазара новия си комплект за гел маникюр в домашни условия.
 

Комплектчето се състои от:
1.Primer
2.Cleanser
3.Peel off gel base
4.Clear gel top coat
5.Mini led lamp
 Нещата се продават поотделно, затова ако някое случайно ви свърши може да си вземете само него без да се налага да купувате целия комплект.

Най-важното и интересно нещо от целия комплект е лампата. Има USB кабел, който може да се свърже към лаптопа и така да си направите маникюр където и да сте. Ако този вариант не ви харесва винаги може да използвате кабела от телефона си (кабела на лампата се свързва към частта от кабела на телефона, която се свързва към контакта).

Самият процес на поставяне на маникюра е малко сложен, но след няколко упражнения се свиква. Общо взето стъпките са същите като при професионален маникюрист, само че тук трябва да си направите всичко сами.

Ето как може да си го направите:
1.Нанасяме Cleanser с памучен тампон, за да почистим нечистотиите от нокътната плочка. Хубаво е памучните тампони, които използвате да не са от тези, които пускат много власинки, защото се лепят по ноктите и следващите стъпки стават трудни за изпълнение. Хубави памучни тампони, които биха свършили добра работа са тези на Nivea
2.Слагаме Primer за оптимална издръжливост на продуктите.
3.Нанасяме плътен слой от Peel off gel base като включваме и връхчетата на ноктите. След това включваме лампата и изчакваме ( ще се изключи автоматично след 10 сек.) Съветвам това да се повтори за всеки нокът поотделно, а да не се минават първо всички нокти с базата и след това с лампата.
4.След като са изпечени всички нокти се минава с тампон напоен с Cleanser като тук съветвам след като са изпечени ноктите да се изчака 5 мин. преди да се мине с тампона, защото ако се направи веднага след това базата може да се свие леко по краищата.
5.Нанася се желания лак за нокти като най-добри резултати се постигат с лаковете на марката. Изчаква се 5-10 мин. да изсъхне.
6.Нанася се плътен слой Clear gel top coat като отново се минават и връхчетата на нокътя.
7.Пече се за 10 сек. под лампата.
8. Минава се с тампон напоен с Cleanser като отново съветвам да се изчака 5 мин., за да се охлади лака.

 Цялата процедура трае около 30-40 мин. като силно препоръчвам да не се бърза, защото резултатите няма да са добри ( при професионалист процедурата трае около 1 час)
Може да не стане от първия път, но след 2-3 опита при мен резултата беше доста добър.


                                           *Снимки от втория ми опит с комплекта.

 Издръжливост на лака- около 2 седмици при мен.
Лака се маха като се повдигне в основата на нокътната плочка. Ако имате пръчица за избутване на кожички свалянето ще е много лесно- просто избутвате лака както избутвате кожичките си.
След отстраняването на лака съветвам да подхраните ноктите и да ги заздравите преди да използвате комплекта отново.
Аз лично след като съм махнала лака оформям маникюра си както обикновено, след което нанасям избелващ лак за нокти и накрая слагам подхранващо олио за нокти. Така оставям ноктите си да се възстановят около седмица, след което са готови за нов лак.

Какво мислите за комплекта? Бихте ли го пробвали?


4 comments

  1. Аааа, това ли била хватката! На мен ми се свива ужасно гела и се чудих защо е... Мерси за съвета, ще изчакам следващия път преди да мина с почистващия разтвор!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, поне и при мен беше такъв проблема...също така е хубаво самият гел да е нанесен с колкото може по-тънък слой и като се минава с тампона да не се натиска и търка силно- това допълнително свива гела.

      Delete
  2. Каква е цената на комплекта? Издръжливостта от две седмици определено звучи страхотно!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Всички неща се продават поотделно и трябва да ги погледнеш, защото не помня цената на всяко. Има ги в Лили и ДМ, но мисля, че от февруари ще махат лампата от пазара, така че ако много я искаш побързай :)

      Delete