La Roche-Posay Event + станете SkinChecker

Здравейте, момичета! Днес ще ви разкажа за едно събитие организирано от La Roche-Posay, на което имах удоволствието да присъствам и новата кауза на марката.

Събитието се състоя през миналата седмица в кафе-галерия ФотоСинтезис като бяха поканени много журналисти и хора в областта на рекламата.






Темата на събитието беше слънцето, кожата и превенцията на кожния рак. На събитието присъстваше специалист дерматолог, който обясни подробно как хората са се грижели за кожата си през годините как са стигнали до извода, че слънчевите лъчи са вредни за кожата и по какъв начин можем да се предпазим от тях.





Малко повече за кожния рак (меланом):

Една от всеки три поставени диагнози рак, е рак на кожата. Всяка година по света се диагностицират между 2 и 3 милиона случаи на немеланоцитен кожен рак и 132 000 малигнени меланома1. В САЩ 1 от 5 американци получава кожен рак през живота си2, докато в Европа случаите на кожен рак се повишават от 5 на 7% годишно3. Колкото по-рано е открит и диагностициран, толкова по-големи са шансовете да бъде излекуван. Всъщност, 90% от случаите на кожен рак са лечими, ако се открият и третират навреме.

Как да разберете дали попадате в рисковите групи, които са предразположени към развитие на рак на кожата?

Няколко фактора могат да определят степента на риск за развитие на кожен рак:
  • 1 Вие имате фототип на кожата I или II, кожата ви изобщо или почти не придобива тен; често изгаряте на слънце.
  • 2 Имате лунички или бенки, които са различни (размер, форма, цвят).
  • 3 Имали сте тежки слънчеви изгаряния когато сте били дете или сте били изложени на силно слънце през периода на детството и юношеството.
  • 4 Има случаи на кожен рак във вашето семейство.
  • 5 Имате доста бенки, включително такива, които са големи, с неправилна форма или неравомерено оцветяване.
 Ако попадате в тези рискови групи е добре да посещавате дерматолог поне веднъж в годината, а на сайта на марката може да видите и как да преглеждате сами бенките си чрез лесен ABCDE дерматологичен метод, както и да попълните тест, който пресмята колко висок е риска за развитие на меланом при вас.

Как може да станете SkinChecker?
Просто си изтеглете метода ABCDE, който е качен на сайта и е напълно безплатен.
Редовно преглеждайте себе си и свои близки и при съмнение веднага се посъветвайте с дерматолог.

Как да се предпазим от кожен рак?

1.Най-добрата и сигурна защита е винаги да носите необходимата слънчева защита отговаряща на нуждите на вашият тип кожа.
2.Гледайте слънцезащитния продукт да предпазва както от UVA, така и от UVB лъчи.
3.Избягвайте излагането на слънце в часовете, когато то е най-силно (между 10 и 16)
4.Не забравяйте да предпазвате и вашите деца! Това, че са в детска количка на сянка не значи, че до тях не стигат слънчеви лъчи.

От La Roche-Posay разполагат с богат избор от слънцезащитни продукти както за възрастни, така и за деца и бебета! Продуктите може да разгледате подробно тук

И накрая, но не на последно място:

На 14 май ще се проведе национална кампания за защита от рака на кожата, в която ще вземат участие дерматолози от цялата страна, които през целия ден ще правят безплатни профилактични прегледи! Може да видите списъка с дерматолозите тук


Надявам се цялата тази информация да ви е била интересна и полезна и ви желая хубав ден!

No comments